kunstnacht

 

Welkom op de Kunstnacht website van Hubert en De Smeltkroes! Hier lees je meer over ‘het museum voor één nacht’ waarvan wij 21 september de deuren openen ter gelegenheid van de Nijmeegse Kunstnacht.

Wat is de Nijmeegse Kunstnacht
Ieder jaar organiseert de Nijmeegse Kunstnacht een avond / nacht waarin professionele kunst wordt vertoond, verspreid over de hele stad. Daarbij worden er een locatie en een organisatie gekoppeld. Tijdens deze nacht werken zij samen aan een mooi programma.

Museum voor één nacht
In het ‘museum voor één nacht’ van De Smeltkroes en Hubert wordt werk getoond van Nijmeegse schaduwkunstenaars; de mensen die hun kunst volledig vanuit intrinsieke motivatie maken en hier (nog) geen podium voor hebben en doorgaans ook niet zo hard zoeken, want het maken zelf is waar het bij hen om draait. Stiekem weet niemand wat voor moois of bijzonders er uit hun handen komt en daar brengen wij graag verandering in! Ons nachtelijk museum zet deze mensen namelijk graag in de spotlights.

Leuk hoor, maar wie zijn De Smeltkroes en Hubert?
Zowel De Smeltkroes als Hubert zijn een verzamelplaats voor makers en kunstenaars. De Smeltkroes opende in 2014 haar deuren en is nu dé bedrijfsverzamelplaats voor makers in de regio Nijmegen. Direct aan de Waal, in de voormalige Honigfabriek, staat het ‘maken’ centraal.
Hubert opende in 2019 haar deuren en stelt zichzelf ten doel om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor een breed publiek. Met haar functie als culturele broed- en ontmoetingsplaats voor buurt, stad en regio verbindt Stichting Hubert kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en publiek.

Hoe doe je mee?
Ben jij (nog) niet professioneel met kunst bezig maar maak jij wel werk dat je graag zou tonen tijdens de Nijmeegse Kunstnacht? Schrijf je dan vóór 31 juli in via één van onderstaande e-mailadressen.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen stellen we een ruimte of plek in de Smeltkroes ter beschikking tijdens de Kunstnacht waar je je werk kunt gaan exposeren. Ook kunnen we je koppelen aan een professional van De Smeltkroes of Hubert, waarmee je een samenwerking aan kunt gaan of een expositie mee kunt organiseren. De invulling van de samenwerking is grotendeels vrij.

De voorwaarden

  • Je moet zin hebben om je werk te presenteren
  • Je mag geen KVK nummer hebben waarmee je je werkt verkoopt of tentoonstelt
  • Je hebt geen atelier waarvoor je huur betaalt en waar je je werk produceert.

Praktische zaken

  • Aanmelden kan tot 31 juli 2019
  • Begin augustus komen kunstenaars, De Smeltkroes en Hubert samen voor een kennismaking.  Dit wordt verder allemaal via de mail afgestemd.

Algemene informatie
Datum Kunstnacht is 21 september 2019 van 20:00-01:00
Opening Nijmeegse Kunstnacht zijn 19:30-20:00 in Doornroosje
Afterparty Nijmeegse Kunstnacht is op het Honigcomplex van 00:00-04:00 in Brebl.

Hopelijk zien we jou en je werk snel, we kijken ernaar uit!

Stuur een beschrijving en foto van je werk naar kunstnacht@desmeltkroesnijmegen.nl of kunstnacht@hubertnijmegen.nl.