De Fabriek

Sommige samenwerkingen in De Smeltkroes dateren al van vóór De Smeltkroes officieel was geopend. Dat is het geval met Magazine De Fabriek, een blad over De Smeltkroes en het Honigcomplex. De Fabriek is gemaakt door een paar creatieve ondernemers die wel al wisten dat ze een ruimte in De Smeltkroes ging huren, maar nog niet hun intrek hadden genomen in het pand om de simpele reden dat hun nieuwe werkplek nog niet gereed was.

Vrijwel iedereen die meewerkte aan De Fabriek is Smeltkroeser. Vormgever Matthijs Brul, hoofdredacteur Deborah Weimer, fotografen Duncan de Fey, Sara Donkers, Roy Soetekouw en Lennard Heijer, schrijfster Marloes Morshuis, kunsthistorica Merel van den Nieuwenhof en nachtburgemeester van Nijmegen Angela Verkuijlen leverden een bijdrage aan de eerste en/ of de tweede uitgave van het blad. De rest van de redactieraad bestond uit personen die zich om uiteenlopende redenen verbonden voelden met het Honigcomplex.
Samengemaakt_StudioBrul_01_1Samengemaakt_StudioBrul_02_2